ПУТИН И КАДИРОВ НАДГЛЕДАЛИ СПЕЦИЈАЛНУ ОПЕРАЦИЈУ: Ликвидиран вођа терориста у Чеченији, велики дан за Русију

Новости онлине

20. 01. 2021. у 13:21

ЧИДЕР Чеченије Рамзан Кадиров саопштио је да на територији републике ликвидирано криминално подземље. На успешно спроведеној операцији честитао је председник Русије Владимир Путин.

ПУТИН И КАДИРОВ НАДГЛЕДАЛИ СПЕЦИЈАЛНУ ОПЕРАЦИЈУ: Ликвидиран вођа терориста у Чеченији, велики дан за Русију

Фото: ЕПА/Депоситпхотос

- С криминалним подземљем у Чеченији је готово! Припадници специјалне полиције извели су успешну операцију у периферији насеља Катар-јурт и ликвидирали банду Аслана Бјутукајева - написао је Кадиров на Телеграму.

Како је навео, операција је осмишљена одавно и он лично је у томе учествовао.

Додао је и да је та група криминалаца два пута успела да избегне да се суочи са снагама безбедности, али не и трећи пут.

За време операције ликвидирано је шест припадника групе, а тројица, укључујући вођу, су идентификовани. Сви су били на савезној потерници.

Председник Русије Владимир Путин је, према речима Кадирова, од почетка био у току са операцијом, лично је уносио неке корекције. Он је наложио да се операција спроведе на највишем могућем нивоу како не би било губитака међу снагама безбедности. Учесници операције ће бити награђени.

После операције Путин је, према наводима из Кремља, позвао Кадирова и честитао.

Бјутукајев се словио за вођу криминалног подземља после убиства Доку Умарова.

Поред тога, он је био један од организатора терористичког напада на аеродрому Домодедово  2011. године, а 2015. године се у име читавог исламистичког подземља Чеченије заклео на верност лидеру Даеша Ал Багдадију.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)