ТРАМП ФОРМИРА ПАТРИОТСКУ СТРАНКУ? Има велики број присталица - жели да задржи свој утицај

Новости онлајн

20. 01. 2021. у 11:42

ПРЕДСЕДНИК САД-а Доналд Трамп разговарао је последњих дана са сарадницима о формирању нове политичке странке у настојању да задржи свој утицај након што напусти Белу кућу, казали су људи упознати о тим дешавањима за Вол Стрит Џурнал.

ТРАМП ФОРМИРА ПАТРИОТСКУ СТРАНКУ? Има велики број присталица - жели да задржи свој утицај

Фото АП

Трамп је разговарао о томе с неколико помоћника и другим блиским људима прошле седмице, рекли су извори. Према њиховим тврдњама, председник САД је рекао да би нову партију желео да назове "Патриотска странка".

Трамп се последњих дана сукобио с неколико републиканских званичника, укључујући званичника већине у Сенату Мича Меконела, који је у уторак рекао да Трамп сноси кривицу за изазивање смртоносне побуне на Капитолу 6. јануара.

Ипак, анкете показују да Трамп и даље има снажну подршку међу редовним републиканским гласачима. Бела кућа одбила је да коментарише ове наводе.

Нејасно је колико је Трамп озбиљан у погледу покретања нове странке која би захтевала знатно улагање времена и новца, наводи WСЈ.

Председник има велику базу присталица од којих неки нису били дубоко укључени у републиканску политику пре Трампове кампање 2016. године.

Треће странке обично нису прикупиле довољно подршке да играју важну улогу на националним изборима. Сваки напор да се покрене нова партија вероватно би се суочио са жестоким противљењем званичника републиканске странке јер би то значило осипање подршке републиканцима.

(Кликс.ба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (2)