СПРЕМАН ЗА ИНАУГУРАЦИЈУ: Бајден стигао у Вашингтон, одао пошту жртвама ковида

Танјуг

20. 01. 2021. у 00:59

СПРЕМАН ЗА ИНАУГУРАЦИЈУ: Бајден стигао у Вашингтон, одао пошту жртвама ковида

Фото: АП

НОВОИЗАБРАНИ председник Сједињених Америчких Држава Џо Бајден допутовао је у Вашингтон где ће у среду да положи заклетву за председника.

Вече пре инаугурације, са својом супругом Џил, новоизабраном потпредседницом Камалом Харис и њеним супругом Дагом Емхофом присуствовао је комеморацији на којој је одата пошта за 400 хиљада Американаца преминулих од Ковида 19, преноси Глас Америке.

Нови председник и потпредсеница присуствовали су паљењу 400 светала код споменика Линколну у Вашингтону, који се налази прекопута Капитола где ће положити заклетву.

Истовремено су осветљени и зграда Емпајер Стејт у Њујорку и Свемирска игла у Сијетлу, а како је саопштено из одбора за инагуруацију, светла ће бити упаљена и у другим америцким градовима у "знак јединства".

Бајден и Харис су већ ставили Ковид 19 у центар своје агенде, а један од циљева је и да се да 100 милиона доза вакцина за првих 100 дана мандата, а најављена је и економска помоћ онима који су навише претрпели због пандемије. У САД је до данас 12 милиона људи примило једну од две дозе вакцине.

Фото: АП

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)