ХИЛАРИ СПРЕМА ПАКАО ЗА ТРАМПА: Разговарала са Пелосијевом, покреће се истрага против америчког председника

Танјуг

19. 01. 2021. у 11:01

ХИЛАРИ СПРЕМА ПАКАО ЗА ТРАМПА: Разговарала са Пелосијевом, покреће се истрага против америчког председника

Фото AП

БИВША америчка државна секретарка и бивши кандидат за председника САД, Хилари Клинтон, објавила је да је разговарала са председницом Представничког дома Ненси Пелоси и да се са њом сложила да је потребно оформити посебно истражно тело за утврђивање веза Доналра Трампа и Русије.

- Конгрес мора да оснује истражно тело попут 9/11 Комисије да би се утврдиле Трампове везе са Путином, како бисмо могли да поправимо штету по нашу националну безбедност и спречимо да марионета икад заузме место председника - написала је Клинтонова на Твитеру.

Клинтон је у свом подкасту на Твитеру рекла Пелоси да би била заинтересована за објављивање снимака телефонских разговора Трампа како би се видело да ли је био на вези са Путином у време нереда у Конгресу 6. јануара.

- Волела бих да видим снимке његових телефонских разговора, да видим да ли је разговарао са Путином на дан када су изгредници напали наш Капитол - рекла је Клинтон.

Пелоси је рекла да се залаже за такву комисију и подсетила је да је председнику рекла да уз њега "сви путеви воде до Путина".

- Не знам шта Путин има о њему политички, финансијски или лично, али оно што се догодило било је поклон Путину, јер Путин жели да поткопа демократију у нашој земљи и широм света - рекла је Пелоси и назвала учеснике нереда "Путиновим марионетама".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)