СУД ОДЛУЧУЈЕ 19. ЈАНУАРА: Шта је речено Наваљном пре него што је ухапшен по слетању у Москву

Бранко ВЛАХОВИЋ, дописник "Вечерњих новости" - МОСКВА

17. 01. 2021. у 20:29

СУД ОДЛУЧУЈЕ 19. ЈАНУАРА: Шта је речено Наваљном пре него што је ухапшен по слетању у Москву

Фото: Принтсцреен/Твите/@Kira_Yarmysh

РУСКИ опозиционер Алексеј Наваљни у недељу увече је ухапшен одмах по слетању у Москву.

Он је долетео из Берлина авионом руске коммпанија “Победа“, али уместо на аеродром „Внуково“, авион у којем је био Наваљни слетео је на „Шереметјево“. Ту су га, на пасошкој контроли, дочекали представници Федералне службе за издржавање казни. Они су објаснили да ће суд да одлучи хоће ли Наваљни бити пуштен, или кажњен, јер се у Немачкој није придржавао обавеза да информише руске власти о месту боравка док му траје условна казна. Суд би требао да донесе одлуку 19. јануара.

Иначе, Наваљног су немачки полицајци довезли директно до авиона, а затим су новинари почели да га снимају. На путу из Берлина ка Москви у авиону га је пратио велики број новинара. Све док нису сви сели на своја места летелица није могла да полети.

Још док се није знало да ће авион слетети на „Шереметјеву“ полиција је истиснула из аеродромске зграде присталице Наваљног и они су били на улици без обзира што се температура спустила на минус 20. Полиција је у зграду ародрома пуштала само оне који имају авионску карту.

А онда је јављено да се слетање помера. Када је на „Шереметјеву“ Наваљни из авиона ушао у аеродромску зграду, на пасошкој контроли, дочекали представници Федералне службе за издржавање казни. У њиховој пратњи је напустио аеродром.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

sims

17.01.2021. 22:02

Pošten čovek,došao da odleži kaznu. Samo nezna kolika će mu biti?možda i doživotna? On se napravijo budala za malo para sa zapada,ovi ga iskoristili koliko im je bilo potrebno pa ga vratli Rusima. Okliznuće se negde na stepenicama i kraj reforme Rusije, koju je ova budaletina umuslila po nalogu nemačkih fašista. Koliko je glup isto toliko je i naivan.