МИ СМО ПОПУТ ЗЕМЉЕ КОЈА ЈЕ ИЗГУБИЛА РАТ: Бразил у паклу короне, цело болничко крило пацијената умрло због несташице кисеоника

Тањуг

14. 01. 2021. у 23:33

МИ СМО ПОПУТ ЗЕМЉЕ КОЈА ЈЕ ИЗГУБИЛА РАТ: Бразил у паклу короне, цело болничко крило пацијената умрло због несташице кисеоника

Фото: ЕПА

ГУВЕРНЕР највеће бразилске државе Амазонас Вилсон Лима прогласио је тренутни полицијски час због извештаја о великом повећању броја смрти повезаних са корона вирусом и тврди да је цело једно болничко крило пацијената умрло након што му је понестало кисеоника за респираторе, јавља ''Гардијан''.

Гувернер Лима је прогласио полицијски час од 19 до 6 сати ујутру

Манаус, највећи град у Амазонији, био је једно од места која је највише погодио први талас епидемије прошлог априла, а власти су биле принуђене да копају масовне гробнице за мртве, наводи британски лист.

- У стању смо крајње катастрофе ... попут земље која је у рату - и изгубила - рекао је тада Лима.

Како наводи ''Гардијан'', 22. децембра у целом граду Манаусу било је 39 сахрана, док је у среду оборен нови рекорд четврти дан заредом са 198 сахрана.

У суботу је било 130 сахрана, у недељу 144, у понедељак 150, а у уторак 166, додаје лондоснки лист.

- Ове бројке показују кристално јасно да смо сведоци експлозије смртности ковид-19 која је чак већа од оне из првог таласа - рекао је Лима.

Извештаји у бразилским медијима у четвртак кажу да је неколико јавних болница потпуно остало без кисеоника.

Државни званичници најавили су да ће започети евакуацију неких пацијената у друге државе на лечење.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)