ЗА НАРОД ХЕРОЈ, ЗА СУД ЗЛОЧИНАЦ: Владимир убио педофила да спаси децу, добио осам година робије

Novosti online

14. 01. 2021. у 20:17

ВЛАДИМИР Санкин из Русије осуђен је на осам година затвора након што је убио Владимира Зајцева (54), који је покушао да сексуално напаствује двојицу дечака.

ЗА НАРОД ХЕРОЈ, ЗА СУД ЗЛОЧИНАЦ: Владимир убио педофила да спаси децу, добио осам година робије

Фото: Принтскрин

Санкин се терети да је Санкину, који је раније осуђиван због педофилије, нанео тешке телесне повреде, од којих је овај касније преминуо. Злочин се одиграо у јануару прошле године, након што је дечак (14) који је успео да побегне нападачу, дотрчао до Владимира, који се шетао улицом и замолио га за помоћ.

Дечак је рекао да је мушкарац њега и друга намамио у стан и потом их је, претећи секиром, натерао да се скину голи. Владимир је, када је ово чуо, са дечаком отрчао у стан где је Санкин држао малишане, а педофила је извукао на улицу и брутално га претукао. Од задобијених повреда, Санкин је преминуо у колима Хитне помоћи.

Касније се испоставило да је жртва раније осуђивана због силовања детета. Приликом суђења Владимир је рекао да није имао намеру да убије човека, већ је само желео да спаси децу.

Руси сматрају да је Владмир херој, због чега су својевремено покренули петицију да се брани са слободе. Ипак, суд не сматра да је Владимиров чин херојски и он је данас осуђен на осмогодишњу казну затвора у казнено-поправној установи са максималним обезбеђењем.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)