ТРАМП ПРОБИО БЛОКАДУ НА ТВИТЕРУ: Послао моћну поруку нацији у можда последњем обраћању из Овалног кабинета! (ВИДЕО)

Novosti online

14. 01. 2021. у 18:31

АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп обратио се јавности први пут након што га је Представнички дом Конгреса опозвао.

ТРАМП ПРОБИО БЛОКАДУ НА ТВИТЕРУ: Послао моћну поруку нацији у можда последњем обраћању из Овалног кабинета! (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Ипак, Трамп се у петоминутном говору нити једном није осврнуо на опозив који је у среду изгласан у Представничком дому, већ је причао о прошлонедељним нередима у Вашингтону.

У обраћању, Трамп каже како осуђује опсаду Капитола, али није преузео никакву одговорност за упад његових присталица у зграду Конгреса. Изјавио је и како ниједан његов истински присталица никад не би подржао политичко насиље.

- Насиље је супротно свему у што верујем и за шта се залаже наш покрет. Ниједан мој истински присталица никад не би подржао политичко насиље. Ниједан мој истински присталица не би могао непоштовати примену закона или нашу велику америчку заставу. Ниједан мој истински присталица никада није могао претити или узнемиравати своје колеге Американце. Ако учините било коју од ових ствари, не подржавате наш покрет, већ га нападате. И нападате нашу земљу. Не можемо то толерисати - рекао је Трамп о онима који су прошле среде упали у Капитол.

- Својим поступцима се можемо издигнути изнад злобе и пронаћи заједнички језик и сврху - поручио је Трамп.

Иако му је забрањен приступ Твитеру, Трамп је видео обраћања ипак успео објавити на тој друштвеној мрежи и то на профилу Беле куће. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)