НУКЛЕАРНА ЕКСПЛОЗИЈА НА ИНТЕРНЕТУ: Захарова ватрено стала у одбрану Трампа (ФОТО)

Novosti online

14. 01. 2021. у 15:55

ЗВАНИЧНА представница руског Министарства иностраних послова Марија Захарова прокоментарисала је блокаду налога на друштвеним мрежама још увек актуелног председника САД Доналда Трампа рекавши да све то личи не „нуклеарну експлозију у сајбер простору“.

НУКЛЕАРНА ЕКСПЛОЗИЈА НА ИНТЕРНЕТУ: Захарова ватрено стала у одбрану Трампа (ФОТО)

Фото: ЕПА

Како је оценила, на овај начин је нанет ударац свим демократским вредностима за које се залаже Запад.

- Пре неки дан су све крупне америчке друштвене мреже блокирале налоге председника САД. За то им није била потребна ни судска одлука ни мишљење неке етичке комисије, већ су једноставно искључили те налоге који су, иначе, имали милионе пратиоца. Такав напад нису успели да поднесу чак ни најоданији партнери САД, а камоли они који гаје нежна осећања према Трампу - написала је Захарова на Фејсбуку.

Истакла је и да одлуку америчких друштвених мрежа по питању блокаде Трампових налога треба поредити са нуклеарном експлозијом у сајбер простору, у којој сама деструкција није толико страшна, колико њене последице.

- Једним ударцем су и апологете такозваног дарк веба, али и присталице жестоке цензуре добили најчвршће аргументе како би убудуће бранили своје ставове. Покренут је процес преобликовања медијског тржишта, а уједно и најкрупнија дигитална миграција - додала је Захарова.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)