СА ИЗДАЈНИЦИМА НЕ ПРЕГОВАРАМО: Лукашенко раскринкао план који Запад има за Белорусију

Новости онлине

12. 01. 2021. у 17:47

СА ИЗДАЈНИЦИМА НЕ ПРЕГОВАРАМО: Лукашенко раскринкао план који Запад има за Белорусију

Фото: РИА.ру

ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да су власти земље спремне да воде дијалог о било којим питањима, укључујући она везана за уставну реформу, са опозицијом, али не и са издајницима.

- Спремни смо да разговарамо са свим поштеним људима. Укључујући и опозицију. Али не и са издајницима. Спремни смо да водимо дијалог са било којом опозицијом (то сте већ видели и знате) о свим питањима, од уставних промена до будућности наше Белорусије - рекао је Лукашенко.

Белоруски лидер при томе је нагласио да власти ни пред ким неће клекнути.

- Још једном истичем: спремни смо да у том погледу водимо дијалог са свим снагама – и опозиционим, не-опозиционим, које ће радити на томе да у земљи буде боље - навео је Лукашенко.

Према његовим речима, не може се изградити земља, и чак ни у Белорусији „преузети власт на основу уништења“. Лукашенко је уверен да Белоруси неће трпети „пад и уништавање“.

- А онда ћемо, како нам обећавају, све ово превазићи и обогатити се. То се никада и нигде није десило и неће се десити. Примери суседа указују на супротно - закључио је председник.

Раније је Лукашенко изјавио да ће нацрт новог устава земље бити готов до краја ове године, после чега ће бити поднет на разматрање грађанима на референдуму. Истовремено, белоруска опозиција саопштила је да је већ припремила свој нацрт изборног правилника и нацрт устава.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)