ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС ВЕЋ ОД 18 САТИ? Нови сој короне прети Француској

Г. ЧВОРОВИЋ

12. 01. 2021. у 12:32

ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС ВЕЋ ОД 18 САТИ? Нови сој короне прети Француској

Фото: АП

НОВИ, такозвани британски сој корона вируса, озбиљно прети Француској.

Власти због тога разматрају нове мере које ће саопштити током ове недеље, а међу њима се помиње и могућност померања почетка полицијског часа у целој земљи већ од 18 сати, до 6 ујутро.

Такође, разматра се и евентуално затварање школских кантина. То би запосленим родитељима направило велики проблем у организацији исхране деце, али је вирус приморао власти да размишљају и о овом потезу, имајући у виду да нова варијанта напада и децу, а мензе су нарочито опасне, имајући у виду велики број особа на једном месту, и то без маске. Ресторани, кафеи и барови су, из истих разлога, у Француској потпуно затворени још од краја октобра, и најраније би могли да буду отворени тек у фебруару.

Према последњим доступним подацима, у земљи је од последица корона вируса преминуло 310 пацијената. Број особа у болницама се увећао за 287 на 24.846, од којих је на реанимацији више 47 и сада их укупно има 2.676. Проценат позитивних у односу на тестиране је порастао на 6,5 одсто.  

За један дан инфицирало се 3.582 људи, али овај број треба условно схватити, јер понедељком увек буде и по неколико пута мањи него осталих дана, због успорених активности при тестирању током викенда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)