ПОЧИЊЕ ПРАВНА БОРБА ЗБОГ ЦЕНЗУРЕ: Друштвена мрежа Парлер тужила Амазон, помињу и Твитер

Танјуг

12. 01. 2021. у 07:43

ПОЧИЊЕ ПРАВНА БОРБА ЗБОГ ЦЕНЗУРЕ: Друштвена мрежа Парлер тужила Амазон, помињу и Твитер

Фото: Депоситпхотос

ДРУШТВЕНА мрежа Парлер тужила је технолошку компанију Амазон тврдећи да је њеном суспензијом донела незакониту и политички мотивисану одлуку у корист компаније Твитер.

У тужби поднетој Окружном суду у граду Сијетлу компанија Парлер је навела да јој је Амазон нанео жесток ударац прекидом услуга веб хостинга - након што су Епл (Аппле) и Гугл (Гоогле) прекинули дистрибуцију њихове апликације, преноси Глас Америке.

Судском тужбом Парлер од Амазона тражи троструку одштету, враћање претходног статуса, и услуге које је раније уговорио. Такође, захтева и новчану одштету тврдећи да је имао више од 12 милиона корисника и изгубила милионе - у тренутку у ком је одлазећи председник Доналд Трамп сугерисао конзервативним присталицама да друштвену мрежу Твитер замене Парлером.

Истовремено, компанију Амазон оптужио је за лицемерје због неповерења у вези са Парлеровим способностима за надзиранје рада платформе - укључујући уклањање садржаја који подстичу насиље.

Указано је да је Амазон суспендовао Парлер упркос томе што у том смислу није разматрао Твитер - друштвену мрежу на којој је, како тврде, недавно једна од читанијих и преношенијих објава била: “Обесите Мајка Пенса”, актуелног америчког потпредседника, наводи се у тужби Парлера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)