MОЛДАВКЕ У ПУЧ-КОМЕДИЈИ: Трампове присталице Јевгенија Малимон (54) и њена ћерка Кристина (28) ухапшене у Вашингтону

Бранко ВЛАХОВИЋ, од сталног дописника "Вечерњих новости" - МОСКВА

11. 01. 2021. у 06:30

ДВЕ Американке молдавског порекла привукле су пажњу медија после нереда у Вашингтону, једна због манекенског изгледа, а друга јер је тражила после хапшења да се позове руски преводилац.

MОЛДАВКЕ У ПУЧ-КОМЕДИЈИ: Трампове присталице Јевгенија Малимон (54) и њена ћерка Кристина (28)  ухапшене у Вашингтону

Фото АП

Испоставило се да Јевгенија Малимон боље говори руски него енглески, па је то био разлог што су неки новинари пожурили да обавесте јавност да међу насилницима има и Руса.

Јевгенија Малимон (54) и њена ћерка Кристина (28) дошле су у САД из Молдавије и сада живе у држави Орегон. Мајка и ћерка су присталице председника Доналда Трампа. Кристина је потпредседница организације "Млади републиканци Орегона". Она има свој микроблог на "Инстаграму" и њу прати више од 25.000 људи. Она је учествовала у организацији акција за подршку Трампа.

Да подсетимо, у сукобима демонстраната и полиције погинуло је пет особа. Нови председник Џо Бајден је назвао учеснике немира "бандитима и унутрашњим терористима". Суд у Вашингтону је мајку и ћерку Малимон пустио да оду кући и заказао им суђење тек у јуну. Оне су потписале обавезу да неће напуштати САД и да ће се у јуну јавити на суђење.

Да се депортују

КРИСТИНА је ових дана причала новинарима да је њена породица за време СССР-а била прогањана због тога што су били верници а прадеда јој је био убијен. Али после немира у Вашингтону појавили су се на интернету бројни коментари у којима се тражи да се Јевгенија и Кристина депортују у Молдавију.

 Кристина Малимон, Фото Приватна архива

 

Очигледно да се оне нису понашале агресивно у згради америчког Конгреса. Интересантно је да су у Америку дошле тако што су убедиле нове домаћине да су у Молдавији биле прогањане на религиозној основи.

Иако је руска амбасада у Вашингтону врло брзо саопштила да међу ухапшенима нема грађана Руске Федерације, неки новинари су раздувавали причу о томе како су две Рускиње биле међу онима који су кренули у окршај са полицијом да би освојили зграду Конгреса.

Мајка Јевгенија и ћерка Кристина заиста међусобно разговарају на руском јер ћерка слабо зна молдавски, а мајка енглески па због тога говоре међусобно на руском. Због тога је ових дана Кристина давала бројне интервјуе знатижељним америчким новинарима.

Кристина се ангажовала не само као поклоница Трампа већ у центру "Вере и слободе" на универзитету. Али и међу верницима Кристина је била агитовала за Трампа "који се бори против превараната". И прошлог лета мајка и ћерка су биле ангажоване у акцијама подршке председнику Трампу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)