ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА НАШЕ ГРАЂАНЕ КОЈИ РАДЕ У АУСТРИЈИ: Продужена мера карантина за повратнике, ево до када ће трајати

Танјуг

10. 01. 2021. у 09:06

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА НАШЕ ГРАЂАНЕ КОЈИ РАДЕ У АУСТРИЈИ: Продужена мера карантина за повратнике, ево до када ће трајати

Фото Танјуг

СТРОГИ режим за улазак у Аустрију, према којем сви који долазе из ризичних региона и земаља морају у десетодневни карантин, остаће дуже на снази него што је најављено.

Аустријска влада, када је увела те мере 19. децембра, најавила је најпре да ће бити на снази само до 10. јануара, како би се обухватио и православни Божић, са циљем да се обесхрабри што више, пре свега Срба, да путују у домовину за празнике.

Међутим, након што је мера закључавања продужена, прво до 18. јануара, најављено је да ће и режим уласка у земљу до тада важити.

Закључавање је сада продужено до 24. јануара, а најављује се сада и да ће режим уласка у земљу бити додатно продужен.

Новом уредбом од сваког ко буде желео да уђе у Аустрију мораће да се региструје, како би се олакшало трасирање контаката.

Тиме ће строжији режим остати на снази много дуже него што је било планирано, имајући у виду да је епидемиолошка ситуација у суседству Аустрије погоршана, па је према Словачкој и Чешкој уведена строга контрола на граници.

Тако ће И даље сви који буду улазили у Аустрију морати у десетодневни карантин, уз могућности прекида, али тек након пет дана изолације И уз негативан тест.

Од карантина изузете су само особе које прекогранично раде, пословни путници, припадници хуманитарних организација, као И особе које су добиле позив од суда, који морају на сахрану у Аустрију, који ће, пре уласка, морати са собом да имају негативан тест.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)