РУСИ СЛОМИЛИ ОФАНЗИВУ ЏИХАДИСТА: Заустављен јуриш Исламске државе, спас са неба за сиријску армију (МАПА)

Новости онлине/Ђ. М.

09. 01. 2021. у 10:57

РУСИ СЛОМИЛИ ОФАНЗИВУ ЏИХАДИСТА: Заустављен јуриш Исламске државе, спас са неба за сиријску армију (МАПА)

Фото: Министарство одбране Руске Федерације/Депоситпхотос

ИСЛАМСКА Држава је синоћ покренула нову офанзиву на источне делове провинције Хама, а под најјачим ударом терориста су се нашли положаји Сиријске арапске армије у округу Ал-Саламија.

Овај напад је, као по обичају, затекао сиријске војнике неспремне и довео до привременог напредовања исламиста.

Након ових почетних успеха милитаната Исламске државе у борбе се укључило руско ваздухопловство, које је немилосрдно бомбардовало положаје терориста у Ал-Саламији.

У црвеном кругу - област синоћњег напада, црвено - САА, црно - ИСИС, жуто - Курди/Фото: Принтсцреен

Према извештајима са терена, које преноси либански портал Ал Масдар, Руси су нанели велике губитке исламистима, што је омогућило сиријској армији да заустави даље напредовање терориста.

Иако је тачан број мртвих и рањених терориста и даље непознат, руски напади су били довољно јаки да у потпуности преокрену однос снага након почетног јуриша Исламске државе.

Управо због дејстава руских авиона сиријска арапска армија је имала довољно времена да пошаље појачања током ноћи, и на крају су исламисти у потпуности заустављени.

Синоћни напад Исламске државе је прва велика акција те терористичке организације ове године, а судећи по порасту активности терориста током 2020. године, сигурно није и последњи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)