ТЛО СЕ НЕ СМИРУЈЕ: Отворио се кратер дубок 20 метара, који је прогутао неколико аутомобила (ФОТО/ВИДЕО)

Танјуг

08. 01. 2021. у 12:37

НА паркиралишту у близини ковид центра у Напуљу јутрос се уз буку, ломљаву и звук експлозије отворио велики кратер у земљи, дубок 20 метара.

ТЛО СЕ НЕ СМИРУЈЕ: Отворио се кратер дубок 20 метара, који је прогутао неколико аутомобила (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Притнскрин

У понор су се уз буку сручиле тоне земље, асфалта, камења и неколико аутомобила који су ту били паркирани.

На лицу места, пише агенција Аги, налазе се ватрогасци који уз псе трагаче покушавају утврдити да ли се међу урушеним материјалом и возилима налазе и особе. За сада нема информација о повреџенима или евентуално несталим.

Кратер и урушавање земље су оштетили каблове и цеви па је био неопходно евакуисати хостел, зграду где су смештени лакши ковид пацијенти, али централна болница и главни ковид-центар нису претрпели штету нити су угрожени, па настављају са радом.

Власти искључују могућност намерне експлозије, а полиција истражује узроке. Агенција подсећа да су протеклих дана у Наупуљу биле велике кише.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Rajka

08.01.2021. 13:11

Ne daj Boze da ima postradalih ili da se vulkan budi! Ispod grada su navodno ostaci podzemnih ulica, hodnika, palata. Slično beogradskim lagumima, kad izgradnjom na površini dodje do pometanja ili remećenja ravnoteže usljed površinskih opterećenja, podzemni deo se sleže i ru na trusnom tlu.