ОГЛАСИЛА СЕ ЗАХАРОВА: Ево шта је рекла поводом протеста у Вашингтону

Novosti online

07. 01. 2021. у 14:11

ОГЛАСИЛА СЕ ЗАХАРОВА: Ево шта је рекла поводом протеста у Вашингтону

Фото: ЕПА

МОСКВА сматра да су протести у Вашингтону унутрашња ствар Сједињених Америчких Држава, али примећује раскол у америчком друштву изазван застарелим изборним системом, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

- Tо је унутрашња ствар Сједињених Америчких Држава. Истовремено скрећемо пажњу на то да је изборни систем у Сједињеним Америчким Државама архаичан, не задовољава савремене демократске стандарде, стварајући могућности за бројне прекршаје, а амерички медији постали су инструмент политичке борбе - објаснила је Захарова. 

Према њеним речима, ово је у великој мери разлог за раскол у друштву, који се сада примећује у Сједињеним Америчким Државама.

 

Повторю то, что сказала, отвечая на вопросы СМИ. События в Вашингтоне - внутренне дело США. При этом вновь обращаем...

Posted by Maria Zakharova on Четвртак, 07. јануар 2021.

- Желимо пријатељском америчком народу да достојанствено преживи овај драматични тренутак у сопственој историји - рекла је портпаролка.

Подсетимо, у среду су присталице актуелног америчког председника Доналда Трампа, које су се окупиле у Вашингтону у знак подршке, упале у зграду Конгреса, прекинувши заседање на којем је требало да се одобре резултати последњих избора. Полиција је користила сузавац и шок бомбе. Начелник вашингтонске полиције саопштио је да су током протеста у граду убијене четири особе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)