(УЖИВО ВИДЕО) ТРАМП СЕ ОБРАТИО ПРИСТАЛИЦАМА: Зауставићемо крађу! Наместили су изборе као никад до сада

Novosti online

06. 01. 2021. у 15:56 >> 18:08

(УЖИВО ВИДЕО) ТРАМП СЕ ОБРАТИО ПРИСТАЛИЦАМА: Зауставићемо крађу! Наместили су изборе као никад до сада

Фото: Принтскирн

ПРИСТАЛИЦЕ Доналда Трампа окупиле су се у Вашингтон на позив америчког председника који је заказао скуп " Спасимо Америку" због изборних резултата за које Трампов тим тврди да су нерегуларни.

Истовремено, Конгрес у Вашингтону данас треба да потврди избор новог председника САД.

Трамп се обратио присталицама

- Наместили су изборе као никад до сада, а ни синоћ нису лоше одрадили посао (избори за Сенат). Никад нећемо одустати и нећемо ово више трпети! Зауставићемо крађу! Убедљиво смо победили - рекао је Трамп.

Трамп је позвао потпредседника Мајка Пенса да савезним државама врати гласове електора на поновно бројање пре кључне потврде изборних резултата, која је заказана за данас.

Народ је у том тренутку почео да скандира - Врати их назад!

Имајући у виду притисак који Трамп врши на Пенса и на овом митингу, може се наслутити да су мејнстрим медији били у праву када су тврдили да Пенс није сагласан са том идејом председника.

 
Стигао Трамп

Доналд Трамп придружио се окупљенима и очекује се његово обраћање.

Оба дома Конгреса, Сенат и Представнички дом, размотриће на седници резултате електорског колеџа, који је одлучио да је победник председничких избора кандидат демократа Џозеф Бајден.

Према званичним резултатима, он је прикупио 306, наспрам 232 електорска гласа републиканског кандидата и актуелног председника САД Доналда Трампа.

И поред резултата електорског гласања, републиканци се и даље боре да власт не предају демократама и тврде да су изборе пратиле бројне нерегуларности.  

Више републиканских сенатора најавило да ће данас на седници Конгреса покушати да оспори одлуку електорског колеџа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Diana

06.01.2021. 18:35

Ja mislim da je Predsjednik Države SAD gospodin Trump, zasluženo pobijedio sa velikom većinom glasova. On je osvojio srce naroda, jer je na vrijeme otkrio velike satanističke namjere. Hvala Vam, Vi želite spasiti čitav narod na planeti Zemlji. Srdačan pozdrav!