ПРЕКО 20 ХИЉАДА ЗАРАЖЕНИХ, ВИШЕ ОД 800 ПРЕМИНУЛИХ: Корона поново хвата залет у Француској

Горан Чворовић - Специјални дописник из Париза

06. 01. 2021. у 08:00

ПРЕКО 20 ХИЉАДА ЗАРАЖЕНИХ, ВИШЕ ОД 800 ПРЕМИНУЛИХ: Корона поново хвата залет у Француској

Фото АП

ЧАК 20.489 људи инфицирали су се ковидом 19 у уторак у Француској. Преминуло је још 867 људи, од којих 345 у болницама за један дан, а остатак у домовима за старе од петка до уторка.

Истовремено, наставио је да расте проценат позитивно тестираних, који сада износи 5,4 одсто. То су доста сигурни знаци да епидемија поново добија замах.

На реанимацији је 41 особа мање и сада на интезивној нези има 2.625 пацијената. Смањио се, за 91, и број особа на болничком лечењу, којих тренутно укупно има 24.904.

Истовремено, коначно се у Француској против короне вакцинисао неко од оних којих одлучују. Лични пример је на овај начин дао професор Ален Фишер, руководилац кампање вакцинисања.

Он је ту вест саопштио преко твитера. Речено је и да је то могао да учини, јер припада групи лекара старијих од 50 година. Политичари из државног врха и даље се не вакцинишу, уз објашњење да не желе да иду преко реда, иако их многи због тога критикују, сматрајући да би својим примером подстакли грађане да то и сами учине, у земљи у којој је то, према сопственим изјавама, спремно да учини мање од пола нације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)