БИЋЕ НАМ ПОТРЕБНО ПЕТ ГОДИНА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ: Шпанска министарка одбране најавила помоћ војске у имунизацији становништва

Танјуг

05. 01. 2021. у 17:05

ШПАНСКА министарка одбране Маргарита Роблес изјавила је да би војска могла да помогне у напорима земље да спроведе вакцинацију против корона вируса.

БИЋЕ НАМ ПОТРЕБНО ПЕТ ГОДИНА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ: Шпанска министарка одбране најавила помоћ војске у имунизацији становништва

Илустрација / Фото Танјуг-АП

Откако је Шпанија почела кампању вакцинације пре неких 10 дана, дато је само 83.000 доза вакцине, пренео је британски лист "Гардијан".

- Овим темпом биће нам потребно пет година да се вакцинишемо против ковид-19 - изјавио је медицински техничар Антонио Форсада шпанском листу "Мундо".

Шпанија је једна од највише погођених земаља у Европи са више од 50.000 смртних случајева и скоро два милиона заражених.

Вакцинација се веома разликује међу регионима - Мадрид је у суботу саопштио да је искористио само шест одсто доза вакцина које је добио, док је северни регион Астурије навео у понедељак да је искористио 81 проценат добијених вакцина.

С обзиром на извештаје да кампања тече споро због кадровских питања, шпанска министарка одбране је рекла да је војска спремна да помогне ако затреба.

- Они су у потпуности доступни за све што здравствене власти затраже од нас - рекла је Маргарита Роблес новинарима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)