ТУРЦИ КРЕНУЛИ У НАПАД: У току је операција за заузимање кључног града на северу Сирије

Novosti online

04. 01. 2021. у 14:45

ТУРСКА војска је започела снажан напад на стратешки град на северу Сирије. Турска војска и њени савезнички милитанти започели су у понедељак снажан напад на положаје Сиријских демократских снага (СДФ) у северном делу Сирије.

ТУРЦИ КРЕНУЛИ У НАПАД: У току је операција за заузимање кључног града на северу Сирије

Фото: ЕПА

Према теренском извору у провинцији Алепо, турска војска и њени савезнички милитанти лансирали су неколико артиљеријских граната и ракета према положајима Сиријских демократских снага на подручју Ајн Исе, што је резултирало бројним експлозијама у северној Раки.

Турска војска и њени милитанти наводно су гађали градове Мушарифу и Џахбу, које су претходно напале оружане групе милитаната ван Ајн Исе.

Упркос присуству руских оружаних снага и Сиријске арапске војске (САА) у близини, турска војска и њихове наоружане групе настављају да нападају Ајн Ису и његову околину, што је резултирало расељавањем неколико породица у том подручју.

Турска је већ неколико месеци посматрала градове Ајн Ису и Манбиџ, што их је навело на снажне нападе на положаје Сиријских демократских снага, које контролишу ове области.

Анкара на Сиријске демократске снаге (СДФ) и Јединице за заштиту народа (YПГ) гледа као на сиријске изданке забрањене Радничке партије Курдистана (ПКК); што је довело до упада Турске у неколико делова северне Сирије.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)