ЛУКАШЕНКО: Белорусија мора сачувати свој суверенитет, пандемија никада и није била медицински проблем

Novosti online

04. 01. 2021. у 12:13

ЛУКАШЕНКО: Белорусија мора сачувати свој суверенитет, пандемија никада и није била медицински проблем

Фото: АП

ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да 2021. година неће бити лака за земљу и да она по сваку цену треба да сачува суверенитет.

- Као што сам и очекивао пре (председничких) избора, пандемија (новог вируса корона) ће се преокренути у то да ће главни играчи на светској сцени почети да деле свет. Пандемија је из чисто медицинског проблема постала не само економски, већ и геополитички. То се могло и очекивати – она никада и није била медицински проблем - истакао је белоруски председник.

Према његовим речима, „то треба узети у обзир како не бисмо пали под млински точак и били самлевени током наредне године“.

Лукашенко је истакао да „2021. година неће бити лака. Морамо истрајати по сваку цену, сачувати свој суверенитет“.

Након председничких избора у Белорусији 9. августа почели су протести опозиције. Према подацима Централне изборне комисије, на изборима је победио актуелни председник Александар Лукашенко са 80,1 одсто освојених гласова.

Опозиција није признала резултате избора и сматра да је победила Светлана Тихановска. Осим тога, одржавају се и митинзи присталица Лукашенка, чија је инаугурација одржана 23. септембра. 

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)