ИЗРАЕЛЦИ СЕ БРУТАЛНО НАОРУЖАВАЈУ! Купују још једну ескадрилу Ф-35 пре Трамповог одласка

Танјуг

04. 01. 2021. у 11:38

ИЗРАЕЛСКИ министар одбране Бени Ганц изјавио је данас да та земља жели да купи још једну, трећу по реду, ескадрилу невидљивих авиона Ф-35 од Сједињених Држава и да се нада да ће договор бити постигнут пре него председник САД Доналд Трамп оде са функције 20. јануара.

ИЗРАЕЛЦИ СЕ БРУТАЛНО НАОРУЖАВАЈУ! Купују још једну ескадрилу Ф-35 пре Трамповог одласка

Фото: Free Images Pixabay

- Без сумње, морамо проширити број Ф-35 авиона. Тренутно имамо две ескадриле. Претпостављам да ћемо то проширити. То сам тражио од Американаца - рекао је министар одбране Бени Ганц.

- Купили би још једну ескадрилу Ф-35, а затим би се позабавили питањем да ли настављамо да проширујемо Ф-35, или идемо на набавку за Ф-15? - додао је израелски министар.

Упитан да ли би Израел могао да заврши уговор о набавци нових авиона са Сједињеним Државама пре него што Трамп напусти дужност, министар је одговорио да се нада да је то могуће.

Ганц није прецизирао број Ф-35 у предложеној новој ескадрили. Званичници одбране рекли су да се две ескадриле које је Израел већ набавио састоје од 50 авиона.

Израел је недавно разговарао са Вашингтоном о томе како да сачува своју војну предност након што је Трампова администрација прошле године одобрила могућу продају Ф-35 Уједињеним Арапским Емиратима, а овај авион је раније у региону био доступан само Израелу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)