РУСИ У КАРАБАХУ СЕ НЕ ЗАУСТАВЉАЈУ: Учинили немогуће, чисте терен од "тихих убица" (ВИДЕО)

Новости онлине

03. 01. 2021. у 08:52

СТРУЧЊАЦИ Међународног центра за уклањање мина Министарства одбране Русије открили су и неутралисали више од 16 хиљада експлозивних направа на више од 400 хектара територије у Нагорно-Карабаху, саопштило је Министарство.

РУСИ У КАРАБАХУ СЕ НЕ ЗАУСТАВЉАЈУ: Учинили немогуће, чисте терен од тихих убица (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

- За време операција, инжињеријске јединице руских мировних снага у Нагорно-Карабаху очистиле су више од 400 хектара терена, око 151 километар путева, 617 зграда, укључујући 22 друштвено значајна објекта. Пронађено је и неутралисано више од 16 хиљада експлозивних предмета - наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Министарство је нагласило да мировњаци користе савремене роботске системе „Уран 6“, који омогућавају да се одржи висока стопа разминирања на планинском терену и у погоршаним временским условима.

Откривени предмети и неексплодирана муниција уклањају се и уништавају на специјално опремљеном полигону, а они који не могу да се евакуишу уништавају се на лицу места уз све потребне мере безбедности.

Крајем септембра у Нагорно-Карабаху су настављена борбена дејства, која су представљала наставак дугогодишњег сукоба и довеле до жртава међу цивилним становништвом. Стране су неколико пута покушале да закључе примирје, али је успешан био тек трипартитни споразум постигнут у ноћи 10. новембра. Уз посредовање Москве, Азербејџан и Јерменија су се договорили да у потпуности прекину ватру и размене заробљенике и тела мртвих. Јереван је такође предао Бакуу Келбаџарски, Лачински и Агдамски рејон. Осим тога, у региону су стационирани руски мировњаци.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)