ПОЛЕТЕО НАЈНОВИЈИ РУСКИ ХЕЛИКОПТЕР: Ансат-М бољи него икада, ево шта све може

Novosti online

02. 01. 2021. у 07:22

ПОЛЕТЕО НАЈНОВИЈИ РУСКИ ХЕЛИКОПТЕР: Ансат-М бољи него икада, ево шта све може

Фото: Принтскин

РУСКА одбрамбена корпорација „Ростех“ завршила је модернизацију хеликоптера „Ансат-М“. Захављујући томе проблем транспортне доступности удаљених подручја практично више не постоји.

Нови резервоар повећао је домет лета хеликоптера, док су стабилност и систем управљања оптимизовани модернизацијом репног дела летелице.

Поред тога, „Ансат М“ добио је најновију опрему помоћу које хеликоптер може да лети при нултој видљивости, саопштила је руска корпорација „Ростех“.

- Захваљујући уградњи додатног резервоара, домет хеликоптера се повећао са 505 на 800 километара. Удео композитних материјала у конструкцији летелице повећан је на 30 одсто, што је смањило тежину хеликоптера и побољшало његове летачке карактеристике. Сертификациони тестови хеликоптера и прве испоруке планирани су за ову годину - рекао је индустријски директор ваздухопловног кластера корпорације Анатолиј Сердјуков.

За „Ансат“ се праве нови кракови пропелера који ће побољшати способност маневрисања летелице и смањити ниво буке у кабини. Такође је планирано да се „Ансат М“ ове године опреми ауто-пилотом и новим системом за заштиту од леда.

„Ансат“ производи холдинг „Хеликоптери Русије“ из Казања, који је део државне корпорације „Ростех“.

Летелица може да прими од седам до девет путника, а превози до 1.300 килограма корисног терета у кокпиту. Захваљујући својим техничким могућностима и модерном дизајну, хеликоптер поседује одређене предности у односу на конкуренте и може се производити у најразличитијим модификацијама. Велика кабина (осам кубних метара) омогућава да се у њу ефикасно смести најразноврснија опрема.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Mile lala

30.01.2021. 16:13

И даље остсје жал што никако нсши да склопе уговор са Русима да ми вршимо ремонт хеликоптера. То би био технолошки пробој за РС.