ОКРЕНИМО СТРАНИЦУ: Лукашенко позвао Белорусе да започну писање новог поглавља у историји

Novosti online

01. 01. 2021. у 00:58

ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко изјавио је у новогодишњем обраћању Белорусима да је потребно окренути страницу и започети са писањем новог поглавља у историји независне државе.

ОКРЕНИМО СТРАНИЦУ: Лукашенко позвао Белорусе да започну писање новог поглавља у историји

Фото: Принтскрин

- Сигурно ћемо створити Белорусију будућности и она ће бити боља од садашње. Да бисмо то урадили, само треба да пошаљемо 2020. годину у историју, али да не заборавимо њене лекције. Сви ми који свет видимо другачије треба да схватимо да имамо заједничку вредност – комад земља у центру Европе. Немамо други. И у име његовог очувања за децу, хајде да окренемо страницу прошлости и заједно напишемо ново поглавље независне Белорусије - рекао је Лукашенко у свом новогодишњем обраћању.

Он је позвао да 2021. буде „година националног јединства“.

- Живећемо по својој памети, стварати вредности својим рукама, неговати, пазити и волети онако како то могу само Белоруси – паметни, толерантни, окренути будућности. А ако желимо да се називамо људима, то ћемо и учинити - рекао је Лукашенко.

Према речима председника, 2020. је била потребна да би се „схватило ко је ко, да би се истински оценило учињено и видело да смо нација која може да опстане у овом турбулентном свету само када смо уједињени и када смо заједно“.

Он је додао да се Белорусија неће враћати у прошлост.

- Немамо времена да се враћамо уназад и пролазимо оно што смо већ прошли.

Белоруски лидер пожелео је народу да 2021. година за све постане година остварења најбољих, најсветлијих и најчистијих жеља, као и храбрости, издржљивосто и стрпљење на том путу за „родољубе отаџбине“.

(Спутњик.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)