СВЕТЛАНА ТИХАНОВСКАЈА: Протести у Белорусији нису готови

Тањуг

30. 12. 2020. у 23:33

СВЕТЛАНА ТИХАНОВСКАЈА: Протести у Белорусији нису готови

Фото: ЕПА

БИВША кандидаткиња за председника Белорусије, Светлана Тихановскаја, рекла је данас да опозициони протести нису готови, већ су добили нову форму.

Опозиција у Белорусији протестује јер не признаје резултате од 9. августа, на којима је победио председник Александар Лукашенко.

- Већ смо боље организовани. Врло је битно да се мирни протести наставе у било којој форми, не смемо да дамо режиму шансу да кажу да су протести изгубили на снази, јер то није тачно. Протести мењају облик и то је нормално - рекла је Тихановскаја на завршној прес конференцији године путем видео линка, а пренео ТАС С.

Њен саветник за међунационална питања Франак Вјачорко је рекао да је немогуће предвидети на коју страну ће отићи протестни талас у Белорусији.

Према његовим речима, људи се више мобилишу када се деси неки инцидент, као на пример када је опозициони активиста Роман Бондаренко умро.

- Морамо да будемо спремни да тако нешто може да се деси свакога дана. Људи излазе на улице под утицајем емоција или одређених фактора. У наредних шест месеци нема шансе да ће се протести зауставити - додао је он.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)