БАШАР ЈЕ БРАНИО НАРОД КАД СУ СВИ БЕЖАЛИ: Ћерка генерала открила мало познате детаље о свом оцу и односу са Асадом

Новости онлине/Ђ. М.

30. 12. 2020. у 11:50

БАШАР ЈЕ БРАНИО НАРОД КАД СУ СВИ БЕЖАЛИ: Ћерка генерала открила мало познате детаље о свом оцу и односу са Асадом

Фото: Министарство одбране РФ/ЕПА/АП поол

ЗЕЈНАБ Солејмани, ћерка убијеног командатна иранских Кудс снага, генерала Касема Солејманија, открила је какав је однос њен отац имао са Башаром ал-Асадом, председником Сиријске Арапске Републике.

Либанска телевизија Ал-Мајадин је објавила велики интервју са Зејнаб Солејмани, где је она истакла да је њен покојни отац сматрао да је сиријски председник "веома храбар човек, који брине о свом народу и много га воли".

- Сиријски председник воли свој народ и брине се за њега, за разлику од арапских званичника који су побегли када су били под притиском. Устао је да брани свој народ и земљу - рекла је Зејнаб Солејмани.

Она је говорила и убиству чувеног команданта Хезболаха Имада Мугњије, који је настрадао приликом израелског напада у Дамаску 2008. године. Како је рекла, генерала Солејманија је убиство "хаџ Имада" дубоко погодила, и данима није разговарао ни са ким.

Зејнаб је рекла да је њен отац пуно читао, и да је био врло паметан човек.

- Волео је да чита поезију, и напамет је учио песме. Такође је читао и мемоаре значајних историјских личности, и историјске књиге уопште. Поред тога, волео је спорт и вежбао је кад год је могао.

Она је такође нагласила да су њеног оца војници волели зато што је био "командант који је стално био на терену, заповедник са јаком харизмом, који је имао и изузетно саосећајно и нежно срце".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)