БАЈДЕН ОПТУЖУЈЕ ТРАМПА: Не добијамо све потребне информације, опструира мој тим

Тањуг

29. 12. 2020. у 00:59

ИЗАБРАНИ председник САД Џо Бајден рекао је данас да одлазећа администрација није у довољној мери пружала информације његовом транзиционом тиму.

БАЈДЕН ОПТУЖУЈЕ ТРАМПА: Не добијамо све потребне информације, опструира мој тим

Фото: ЕПА

- У овом тренутку, једноставно, не добијамо све потребне информације од одлазеће администрације у кључним областима националне безбедности. По мом мишљењу, то је неодговорно - рекао је Бајден након састанка са номинованим члановима свог спољнополитичког тима, а пренео Глас Америке.

Бајден је изнео тврдње да су се он и тим који предводи суочили са опструкцијама, како се изразио, политичког руководства Секретаријата за одбрану, Пентагона и Канцеларије за управљање и буџет.

Истакао је да су бројне америчке обавештајне агенције изгубиле много током владавине актуелног председника Доналда Трампа.

- Истина је да су многе агенције кључне за нашу безбедност претрпеле огромну штету. Изгубиле су особље, капацитете и морал - поручио је Бајден током обраћања.

Електорски колеџ је 14. децембра потврдио победу изабраног председника Џозефа Бајдена на америчким председничким изборима.

Сусрети чланова Бајденовог транзиционог тима са члановима администрације у оквиру процеса предаје власти почели су тек крајем новембра.

Републикански кандидат Доналд Трамп, који одбија да призна изборни пораз, прихватио је почетак транзиције 23. новембра.

У процесу потврде изборне победе изабраног председника Џозефа Бајдена остало је још да се Конгрес 6. јануара 2021. изјасни о резултатима гласања Електорског колеџа.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

prellee

29.12.2020. 10:55

Četiri pune godine vladavine Trumpa su Demokrate ostruirale njega i iznosili masu laži. Sad im samo Tramp to vraća. Znaći Demokrate i njihva neprincipjelnost vodi nestabilnosti u Americi danas, a sutra u cijelom svijetu. Kad se samo sjetim Klntonove i njenog izuma, Rusi u Americi izabrali predsjednika, a na kraju ništa, NOTORNA LAŽ osobe koja nema granica u svom ludilu i lažima.Sad oni doživljavaju ono što su drugome radili.Svakome po zaslugama...