ОТКРИВЕНИ ДЕТАЉИ ЖИВОТА БОМБАША ИЗ НЕШВИЛА: Дигао ограду око куће да нико не може да дође (ВИДЕО)

Novosti online

28. 12. 2020. у 15:44

ОТКРИВЕНИ ДЕТАЉИ ЖИВОТА БОМБАША ИЗ НЕШВИЛА: Дигао ограду око куће да нико не може да дође (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

ОСУМЊИЧЕНИ за експлозију на Божић у Нешвилу Ентони Квин Ворнер (63) наводно је био самотњак који је дигао ограду око своје куће како комшије не би долазиле, тврде амерички медији.

Према писању листа "Њујорк Пост", Ворнер се у периоду пре напада у Нешвилу додатно повукао у себе, те је само пре неколико недеља подигао ограду, упаркирао камп возило и затворио капију, кажу комшије. Иначе, то је било исто возило које је у петак експлодирало и том приликом повредило најмање три особе и оштетило 41 зграду.

Такође, верује се да је 63-годишњи човек из америчке државе Тенеси том приликом погинуо, а власти су саопштиле да су после ДНК анализе утврдиле да остаци људског тела пронађени на месту атака заправо припадају њему.

- Никада нисам видео некога да му долази и одлази из куће. Никада га нисам видео да иде било где. Колико смо знали, он је наводно био компјутераш који је радио од куће - каже комшија Стив Шмолт за лист "Тенесијан" и додаје да је његов дугогодишњи сусед био "мало чудан".

Шмолт је истакао да комшилук није чак ни приметио да нема камп возила из његовог дворишта.

- Да будем искрен, нисам обраћао пажњу. Није било возила док ФБИ и АТФ нису дошли овде - објаснио је он.

Ворнер је одрастао у месту Ентиох, завршио средњу школу 70-их година прошлог века и почео да се бави ИТ пословима на том подручју. Како преноси "Њујорк Пост", 1978. године имао је проблема са законом, а осуђен је на две године условно због поседовања дроге.

Голферски тренер у средњој школи Чарли Бозман, који је играо са Ворнером, каже за тог 63-годишњака да је био тих ученик.

- Оно чега могу да се сетим у вези са њим јесу три ствари: миран, љубазан и, не волим да користим овај израз, али је, искрено, био штребер - објаснио је Бозман.

Ворнер је почетком месеца саопштио једној локалној фирми да неће више радити код њих као ИТ консултант, На том радном месту провео је пет година, а није дао разлог зашто даје отказ.

Полиција испитује познанике осумњиченог у вези информација да се Ворнер наводно бојао 5Г технологије, али и даље није познат мотив овог бомбашког напада.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)