РУСИ УЛАЗЕ У АЈН ИСУ: Турци извршили жестоко гранатирање (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

28. 12. 2020. у 09:06

РУСИ УЛАЗЕ У АЈН ИСУ: Турци извршили жестоко гранатирање (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: ЕПА/Принтсцреен

СИРИЈСКЕ демократске снаге (СДФ) договориле су се да у наредних неколико дана предају стратешки град Ајн Ису у северној Раки Сиријској арапској армији (САА) и руској војсци, јавио је "Спутњик на арапском" позивајући се на стручњака за сиријска питања.

Експерт Омар Рахмон открио је за Спутњик споразум који је закључен у недељу, 27. децембра, у Ајн Иси, током којег се СДФ наводно обавезао да ће град предати руској страни и сиријској војсци, након неколико дана преговора.

Рахмон је рекао да се према доступним прелиминарним информацијама Анкара припремала да изврши напад на град протеклих сати, али је СДФ-ово прихватање предаје града сиријској војсци "зауставило" овај напад.

Што се тиче услова споразума, Рахмон је рекао:

- Још увек нема тачних информација о условима споразума, али Курди су поручили руској страни да су спремни да се у потпуности повуку из Ајн Исе и да ће практични кораци на терену почети у наредних неколико сати.

Међутим, упркос Рахмоновим тврдњама, снаге које подржава Турска напале су вечерас снаге СДФ-а у селу Мушарифа, док су испаљене десетине артиљеријских граната и ракета према граду Ајн Иса, пише Al-Masdar News.

Даље, извор Сиријске арапске војске рекао је за "Al-Masdar News" у недељу да још увек није постигнут договор, указујући да преговори мирују. Извор је додао да је руска војска појачала снаге на фронту код Ајн Исе, али су позиционирани ван града.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)