КАКО ПУТИН И ЕРДОГАН РЕШАВАЈУ МЕЂУСОБНЕ СУКОБЕ: Једна ствар је гаранција да ће изгладити сваки неспоразум

Новости онлине

27. 12. 2020. у 15:59

ЛИЧНИ односи и конструктивно расположење председника Русије и Турске, Владимира Путина и Реџепа Тајипа Ердогана, омогућавају им да пронађу хармонична решења у спорним ситуацијама, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков за телевизију „Русија 1“.

КАКО ПУТИН И ЕРДОГАН РЕШАВАЈУ МЕЂУСОБНЕ СУКОБЕ: Једна ствар је гаранција да ће изгладити сваки неспоразум

Фото: ЕПА

- Поред тога, наравно, Русија и Турска имају огроман комплекс билатералних односа. И када су, у овим оквирима, на челу двеју држава лидери који се тако односе један према другом, који један другог сматрају човеком од речи и особом од акције – то је гаранција да, чак и ако негде дође до несугласица или до сукоба интереса, конструктивни став лидера ће им омогућити да из ситуације изађу хармонично - истакао је Песков.

Портпарол руског председника је додао да су Русија и Турска највећи геополитички играчи који могу и дужни су да значајно доприносе безбедности и стабилности на Кавказу.

- Барем да то учине тако, да у региону не буде рата - закључио је он.

Подсетимо, шеф Русије је недавно, током велике годишње конференције за новинаре, рекао да он и Ердоган имају понекад супротстављене ставове, али да је турски лидер човек који држи реч.

С тим у вези, турски председник је узвратио на Путинове похвале оценом да је и он човек који држи реч, а да ниво односа између Анкаре и Москве представљају „велику реткост“ на међународној сцени.

Фото: Sergei Karpukhin/Pool photo via AP

- Ова изјава Путина се односи и на њега. Од момента када смо се упознали он је такав. Он је поштен човек, држи реч, а развој наших односа показује да практично ни са једном земљом немамо тако јаке везе, то је велика реткост. Надам се да ће тако остати и у будућности - рекао је Ердоган раније.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)