ПОМОЗИТЕ СИРОМАШНИМА: Папа Фрања послао поруку у миси на Бадње вече (ФОТО)

Тањуг

24. 12. 2020. у 23:28

ПАПА Фрања је данас у миси на Бадње вече рекао да би људи требало да се осећају обавезним да помогну сиромашнима јер је и сам Исус рођен као сиромашан изопштеник.

ПОМОЗИТЕ СИРОМАШНИМА: Папа Фрања послао поруку у миси на Бадње вече (ФОТО)

Фото: ЕПА

Миса је због пандемије корона вируса одржана раније у задњем делу базилике Светог Петра, а присуствовало је мање од сто људи, уз неколико кардинала и бискупа. У нормалним околностима миса се одржава у главном делу базилике, када обично дође до 10.000 људи, јавља Ројтерс.

Божји син је био изопштеник како би нам показао да је свако попут њега Божје дете, рекао је папа.

Он је истакао да би на Божић сви требало да се осврну на "наше неправде причињене толиком великом броју наше браће и сестара" уместо да настоје да остваре бескрајне тежње за поседовање и краткотрајна задовољства.

Сви осим папе и чланова малог хора носили су заштитне маске током мисе, која је почела два сата раније како би малобројни присутни могли да се врате својим домовима пре полицијског часа који почиње у десет сати увече.

Папа ће сутра прочитати "Урби ет Орби" поруку из сале унутар Ватикана уместо са балкона на Тргу Светог Петра, када се обично окупе десетине хиљада људи.

У Италији су на снази мере карантина током божићних и новогодишњих празника. Неесенцијалне радње ће бити затворене у периоду између 24. и 27. децембра, 31. децембра и 3. јануара и између 5. и 6. јануара. Овим данима грађани ће смети да путују само ради одласка на посао, из здравствених и других хитних разлога.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)