ТРАМПОВ КЕЦ ИЗ РУКАВА: Нови начин да председник САД остане на функцији

Novosti online

24. 12. 2020. у 11:15

АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп поново је позвао да се именује специјални тужилац који би испитао, како је навео, преваре на председничким изборима, одржаним 3. новембра.

ТРАМПОВ КЕЦ ИЗ РУКАВА: Нови начин да председник САД остане на функцији

Фото: ЕПА

Трамп је позив упутио у дану када амерички тужилац Вилијам Бар напушта ту функцију пошто је пре 10 дана поднео оставку.

Амерички председник је на Твитеру објавио да се не слаже са онима који не верују да је неодложно потребно успоставити независну агенцију која би истражила наводне случајеве преваре на изборима које је поново назвао најкорумпиранијим у историји Сједињених Држава.

​Специјални тужилац се обично успоставља као тело које истражује одређене случајеве наводне незаконитости уколико постоји сумња да би тужилаштво могло да буде у сукобу интереса.

Иначе, Вилијам Бар је на конференцији за новинаре у понедељак изјавио да не намерава да именује посебног тужиоца који би размотрио тврдње председника Трампа и многих његових присталица о преварама, неовлашћеном гласању или фалсификовању резултата уз помоћ гласачких апарата система „Доминион“.

Бар је истакао да остаје при ранијој изјави да нема доказа о систематским преварама које су могле значајније да утичу на исход избора.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)