ТРАМП ТАЛАСА НА КРАЈУ МАНДАТА: Ово је срамота, нећу потписати! (ВИДЕО)

Танјуг

23. 12. 2020. у 16:12

АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп запретио је данас да неће потписати предлог закона о помоћи у вредности од 892 милијарде долара, који укључује пружање помоћи појединачно држављанима САД.

ТРАМП ТАЛАСА НА КРАЈУ МАНДАТА: Ово је срамота, нећу потписати! (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

Трамп сматра да би закон требало изменити како би се повећао износ подстицаја.

- Закон који сада планирају да врате на мој сто је много другачији него што је очекивано. То је заиста срамота - рекао је Трамп у видео поруци објављеној на Твитеру.

Трамп је од Конгреса затражио повећање износа подстицаја на 2.000 долара за појединце и 4.000 долара за парове, уместо "смешно ниских" 600 долара за појединце, колико је наведено у предлогу закона, преноси Танјуг извештај Ројтерса.

Трамп се пожалио и због новца који је обезбеђен за стране државе, Смитсоновски институт, који представља групу музеја и истраживачких центара под управом САД, као и за узгој рибе.

- Тражим такође од Конгреса да се одмах реши расипничких и непотребних делова овог закона и да ми пошаље примерен закон, или ће наредна администрација морати да донесе пакет мера за помоћи за ковид 19. А можда ћу та администрација бити ја - поручио је Трамп, који и даље инсистира да је победио на изборима у новембру.

Трамп, који ће напустити функцију председника 20. јануара када Џо Бајден положи заклетву, није користио реч "вето" у свом обраћању.

Амерички Конгрес је у понедељак увече усвојио закон о економској помоћи вредан скоро 900 милијарди долара, којим ће се помоћи појединачно држављанима САД, али и приватним фирмама које су погођене пандемијом корона вируса.

Предлог закона може се изменити, ако конгресни лидери желе то да ураде. Ако не желе, Трампу остаје да потпише предлог закона, уложи вето или не уради ништа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)