ИЗДАТА НАРЕДБА У ИТАЛИЈИ: Пронаћи све који су допутовали из Енглеске, страхује од новог соја ковида

Милица Остојић

22. 12. 2020. у 13:54

НОВИ ковид из Енглеске истински је забринуо Италију где је откривено до сада два случаја заражених и још су два под истраживањем.

ИЗДАТА НАРЕДБА У ИТАЛИЈИ: Пронаћи све који су допутовали из Енглеске, страхује од новог соја ковида

Фото: Епа

Данас је изашла наредба да се уђе у траг путницима који су из те земље директно или преко других земаља стигли у Италију од 6. децембра.

Почиње "лов на путнике", санитарне структуре траже листе путника од тог датума иако се већ зна да није могућe ући у траг свима, јер су бројни стигли и другим превозним средствима и са других праваца из земаља ЕУ које нису биле или још нису зауставиле летове из Енглеске, а не само летовима који су сада обустављени из Рима и за Рим. Увек остаје тзв "сива зона" оних којима се не може ући у траг.

Путем разних медија је евидентирано да 28.514 Италијана жели да се врати у Италију за празнике, од тог броја велики је онај који живи у Риму. Једини до сада валидан податак јесте онај да се у последње две седмице на аеродром Фјумићино искрцало 3.000 путника из Енглеске, а затражене су листе путника са свих аеродрома у Италији на које су слетели путници у две последње седмице и емитован је зелени број са захтевом да се пријаве ако нису до сада да су допутовали јер треба да буду подвргнути тесту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)