ПУТИН РЕКАО ШТА ЈЕ ГЛАВНИ ЗАДАТАК ОБАВЕШТАЈАЦА: Једну ствар никако не смеју да дозволе, морају да се супротставе сваком покушају

Новости онлине

20. 12. 2020. у 16:03

ЗЛОЧИНИ и репресије над совјетским народом никада неће бити заборављени, важно је супроставити се сваком покушају ревидирања историје, укључујући и нарушавање улоге совјетских специјалних служби у њој, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

ПУТИН РЕКАО ШТА ЈЕ ГЛАВНИ ЗАДАТАК ОБАВЕШТАЈАЦА: Једну ствар никако не смеју да дозволе, морају да се супротставе сваком покушају

Фото: Депоситпхотос

- Наш заједнички задатак је да се супротставимо сваком покушају прекрајања историје, укључујући прећуткивање или нарушавање улоге домаћих специјалних служби у поразу нацизма, уопште у у осигуравању националне безбедности земље, као и националних интереса наше земље - изјавио је шеф државе, обраћајући се припадницима руске Спољне обавештајне службе, која данас обележава сто година постојања.

Према његовим речима, Русија памти злочине вршене над народом СССР-а.

- Да, памтимо и, наравно, никада нећемо заборавити трагичне странице 20. века. Никада нећемо заборавити лекције из прошлости, злочине и репресије над сопственим народом - истакао је председник.

Међутим, како је рекао, „такође је сигурно и то да је ефикасан рад припадника обавештајних служби, који служи закону и националним интересима, увек био и биће изузетно важан за Русију“.

- То је једна од најважнијих гаранција сувереног, демократског, независног развоја нашег мултинационалног друштва, као и његове стабилности пред било којим изазовима - нагласио је руски лидер.

Путин је додао да се „у години 75. годишњице Велике Победе, клањамо пред сећањем на све који су водили борце у напад, у јединицима формираних од обавештајаца“.

Фото: ЕПА

- Клањамо се пред онима који су се на првој линији фронта борили у најужаренијим тачкама сукоба, бранећи Москву, Лењинград, Стаљинград, борећи се код Курска и на другим најважнијим фронтовима Другог светског рата. Такође се клањамо пред онима који су формирали партизанске одреде и извршавали одговорне задатке у позадини, елиминисали шпијуне, издајнике и диверзанте - рекао је он.

Путин је данас посетио седиште Спољнообавештајне службе и честитао припадницима органа безбедности професионални празник који се данас обележава у Русији.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)