НОВИ СОЈ КОРОНЕ ЈЕ МНОГО ЗАРАЗНИЈИ: Завршен хитан састанак британских стручњака, ево шта су саопштили

Танјуг

19. 12. 2020. у 19:48

НОВИ СОЈ КОРОНЕ ЈЕ МНОГО ЗАРАЗНИЈИ: Завршен хитан састанак британских стручњака, ево шта су саопштили

Фото: Депоситпхотос

БРИТАНСКИ премијер Борис Џонсон и група британских научника потврдили су данас да је нова варијанта корона вируса идентификована у Великој Британији и до 70 одсто заразнија од досадашњег типа вируса, али не и смртоноснија, као и да би вакцина требало да буде ефикасна и против новог соја.

Премијер Џонсон и главни саветник за здравство у британској влади Крис Вајти саопштили су да је у Великој Британији идентификован нови сој вируса који се шири много лакше од претходног, али да није потврђено да тај нови сој изазива теже облике ковида-19 или већу смртност, пренео је Ројтерс.

Главни саветник за науку у британској влади Петрик Воланс изјавио је да је вакцина против корона вируса по свему судећи ефикасна и против новог соја и указао да је нова подврста корона вируса можда настала у Великој Британији, али да је детектована и у другим земљама.

Британски премијер Борис Џонсон данас је такође најавио да ће у Лондону и на југоистоку Енглеске бити уведен виши ниво антиепидемијских рестрикција због ширења заразније варијанте корона вируса.

Он је саопштио да је влада одустала од најављеног ублажавања рестриктивних мера током божићних празника због пораста броја новоинфицираних заразнијом варијантом корона вируса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)