ОД САН МАРИНА ДО МОНТЕ КАРЛА: Опасна искушења Италијане чекају за празнике

Милица ОСТОЈИЋ, специјално за "Вечерње новости" - РИМ

18. 12. 2020. у 18:56

У ДВА града-државе, Сан Марину у срцу Италије и Монте Карлу на који километар од италијанске границе, ограничења за божићне и новогодишње празнике веома су мала за разлику од других европских земаља.

ОД САН МАРИНА ДО МОНТЕ КАРЛА: Опасна искушења Италијане чекају за празнике

Фото: Pixabay

 Све што се могло од туристичке понуде већ је закупљено, а због близине једног и другог места апсолутно у том броју предњаче Италијани.

У Сан Марину може се славити без неких посебних ограничења, дакле на здравље са пријатељима или рођацима, нема полицијског часа, све радње су отворене до сат иза поноћи.

Секретар за Здравство Сан Марина Роберто Ћавата изјављује:

- На жалост нема мера које научно гарантују смањивање заразе, а видимо разне полемика у Италији у вези са тим, а оне имају политичку подлогу.

Република Сан Марино у среду је имала 24 нова позитивна случаја Ковида-19 на 237 урађених тестова. У том граду-држави је 20 пацијената хоспитлаизовано, од којих је пет на интензивној нези.

Монте Карло није могао остати по страни, направио је конкуренцију Сан Марину. Барови, ресторани, све је закупљено, иако су мере другачије од оних у Сан Марину. Све се затвара у 21.30 часова, како би се избегло масовно ноћно окупљање и трећи талас корона вируса.

Све то гледа са очајањем оближња Ница из Француске, са својом Азурном обалом и рестриктивним мерама за празнике.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)