УЧИТЕЉИЦА ДРЖАЛА ОНЛАЈН ЧАСОВЕ СА МАСКОМ ЗА КИСЕОНИК: После две недеље почео је пакао, касније је преминула (ФОТО)

Novosti online

18. 12. 2020. у 17:36

УЧИТЕЉИЦА ДРЖАЛА ОНЛАЈН ЧАСОВЕ СА МАСКОМ ЗА КИСЕОНИК: После две недеље почео је пакао, касније је преминула (ФОТО)

Фото: Фејсбук

ЧАК и након што је неколико дана била у болници због заразе Ковидом-19 и упале плућа, Филамена Белон је једва чекала да се врати кући како би могла наставити радити оно што је највише волела – учити децу.

- Белон је преко дана држала часове путем Зума за ученике с потешкоћама у понашању, а увече је преко телефона радила с оним ученицима који нису имали интернет - рекао је њен брат Филип Белон за Си-Ен-Ен.

Када се вратила кући из болнице, учитељица трећег разреда наставила је предавати мада је током наставе морала носити маску за кисеоник.

- Само је размишљала о томе како да настави учити децу. Уместо да је била у болници, она је држала онлајн наставу с маском за кисеоник, али онда јој се стање погоршало, дошло је до тога да више није могла дисати - казао је њен брат.

Две недеље касније, опет је завршила у болници, а убрзо је стављена на респиратор. Али, 11. децембра је изгубила борбу с корона вирусом и умрла је у болници у Новом Мексику.

Филамена Белон је пре заразе Ковидом-19 била потпуно здрава 44-годишњакиња која је често вежбала и живела здравим животом. Иза себе је оставила троје деце и једног унука.

Прво је имала благе симптоме

Почела се осећати лоше 12. новембар. На почетку је имала јако благе симптоме, али је због упорног кашља завршила на хитној. Лекари су јој дијагностификовали Ковид-19 и упалу плућа. Дали су јој кисеоник и оставили је у болници три дана.

Али, она је једва чекала да се врати кући, испричао је њен брат, тако да је отишла кући из болнице са боцом за кисеоник и маском, те наставила држати онлајн наставу.

У року од две недеље стање јој се погоршало и вратила се назад у болницу, те је 6. децембра стављена на респиратор. Породица је већ знала колико је та ситуација опасна, Филомени је умрла тета и ујак након што су због заразе корона вирусом завршили на респираторима, али мислили су да ће се она ипак опоравити.

- Пре тога била је здрава и живахна. Уверавала је породицу да је добро. Мислили смо да ће све бити у реду јер нема тако страшне симптоме, али то је било због тога што је скривала од нас колико јој је тешко - испричао је њен брат.

Лекари су Филамени пронашли крвне угрушке у плућима, а ускоро јој је требала дијализа јер су јој отказали бубрези. На крају је преминула.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)