КАРАБАХ ЈЕ ПРОШЛОСТ ЗА ИЛХАМА АЛИЈЕВА: За нас је то већ историја!

Новости онлајн

18. 12. 2020. у 14:17

ПРЕДСЕДНИК Азербејџана Илхам Алијев изјавио је да о конфилкту у Нагорно-Карабаху може да се разговара само у „прошлом времену“, да се режим прекида ватре поштује и да ће временом примирје бити све чвршће.

КАРАБАХ ЈЕ ПРОШЛОСТ ЗА ИЛХАМА АЛИЈЕВА: За нас је то већ историја!

Фото: Принтскрин

- Сагласан сам са председником Русије Владимиром Путином да о конфликту у Нагорно-Карабаху можемо да причамо искључиво у прошлом времену. За нас је то већ историја  - рекао је Алијев.

Он је уједно оценио да се мировна мисија, коју спроводе руске мировне снаге у Нагорно-Карбаху, спроводи изузетно успешно.

- Представници мировне мисије су у сталном контакту са азербејџанским структурама, за месец и по дана од потписивања мировног споразума догодио се само један инцидент - нагласио је.

Лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 10. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Карабаху.

Како се наводи у изјави, један део региона прелази под контролу Азербејџана, стране ће разменити заробљенике, а руске мировне снаге биће распоређене дуж контакт линије и дуж Лачинског коридора који повезује Карабах са Јерменијом.

Документ потписан 10. новембра представља четврти покушај постизања стабилне деескалације. Претходна три била су неуспешна.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)