НАЈНОВИЈА ПРОЦЕНА ФОРБСА - 11,4 билиона долара у џеповима најбогатијих

Б.Царановић

17. 12. 2020. у 11:03

НАЈНОВИЈА ПРОЦЕНА ФОРБСА - 11,4 билиона долара у џеповима најбогатијих

Фото: Depositphotos

СВЕТСКИ милијардери постали су ове године богатији за 1,9 билиона долара! Ово је најновија процена америчког часописа Форбс.

Њихово укупно богатство достигло је до 11. децембра 2020. године 11,4 билиона долара, што премашује за 20 процената прошлогодишњи износ од 9,5 билиона долара, наводи Форбс у извештају објавјеном синоћ.

У погледу кумулативног раста богатства, кинески милијардери су на врху Форбсове листе. Њихово укупно богатство, како наводи агенција Тас, повећало се 2020. године за 50 милијарди долара на два билиона долара.

Најбогатији људи у САД заузимају друго место, при чему је њихово богатство ове године увећано за 650 милиона долара, достижући такође укупан износ од два билиона долара.

Одлазећа година је била најповољнија за Илона Маска, шефа компанија "Тесла" и СпејсИкс, који је за годину дана зарадио 110 милијарди долара. Са богатством од 137 милијарди долара, овај предузетник је заузео треће место на Форбесовој листи најбогатијих појединаца света.

Француски милијардери су увећали свој капитал за 95 милијарди долара током ове године на 500 милијарди долара, што их је позиционирало на треће место по кумулативном расту богатства, иза Кинеза и Американаца.

Конкретно, Бернар Арно, главни извршни директор француске групе Луј Витон Мое Хенеси, ЛВМХ, постао је богатији за 35 милијарди долара, при чему се његово укупно богатство процењује на око 148 милијарди долара, а наследница компаније Л`Ореал, Франсоаз Бетанкур-Мејерс, зарадила је 14 милијарди долара и располаже имовином вредном укупно 74 милијарде долара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)