НОВЕ АМЕРИЧКЕ ПРЕТЊЕ ЗА МОСКВУ: Уводићемо санкције „Северном току 2“ све док га потпуно не зауставимо!

Новости онлајн

17. 12. 2020. у 07:59

ЗАМЕНИК помоћника америчког државног секретара за Европу и Евроазију Кристофер Робинсон изјавио је да ће Вашингтон наставити да уводи ограничења против гасовода „Северни ток 2“ све док га не заустави.

НОВЕ АМЕРИЧКЕ ПРЕТЊЕ ЗА МОСКВУ: Уводићемо санкције „Северном току 2“ све док га потпуно не зауставимо!

Foto AP

- Рекао бих да те санкције делују и ми ћемо зауставити тај гасовод. Не желимо да уводимо санкције, али ћемо користити та овлашћења и инструменте како би обуставили пројекат - рекао је Робинсон током онлајн конференције Атлантског савета.

Он је додао да обустављање „Северног тока 2“ може да буде услов за побољшање односа између Русије и САД.

- Ако желимо стабилније односе са Русијом или тежимо ка побољшању односа са Русијом, онда треба прекинути и обуздати штетан утицај Русије ради тих будућих америчко-руских односа, и због тога треба да обуставимо градњу гасовода 'Северни ток 2' - закључио је Робинсон.

Претходно је амерички Сенат одобрио нацрт војног буџета за 2021. финансијску годину који, између осталог, предвиђа и санкције гасоводу „Северни ток 2“.

„Северни ток 2“ предвиђа изградњу два крака гасовода укупног капацитета 55 милијарди кубних метара гаса годишње који ће се испоручивати од обале Русије преко Балтичког мора до Немачке.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)