БИЛ ГЕЈТС ТВРДИ ДА ЗНА КАДА ЋЕ СЕ СВЕТ ВРАТИТИ У НОРМАЛУ: Ево када ће се то десити и шта је рекао о маскама

Тањуг

14. 12. 2020. у 13:33

БИЛ ГЕЈТС ТВРДИ ДА ЗНА КАДА ЋЕ СЕ СВЕТ ВРАТИТИ У НОРМАЛУ: Ево када ће се то десити и шта је рекао о маскама

Фото: ЕПА

ОСНИВАЧ Мајкрософта Бил Гејтс верује да је повратак у нормалан живот у САД даљи него што људи очекују упркос томе што је вакцина за Ковид-19 одобрена и дистрибуирана се ове седмице.

Гејтс, који је путем својих непрофитних организација донирао милионе долара за вакцинисање, казао је да би до лета 2021. САД требало да буду много ближе нормалном животу него што су сада, но да ће потпуни повратак у нормалу вероватно бити могућ тек после 2022. године.

Милијардер је у недељу рекао Си Ен Ен-у да ће постојати ризик од враћања вируса ако САД не помогну другим земљама да се реше ове болести и ако стопе вакцинисаних у земљи не буду високе.

На питање колико мисли да ће криза Ковид-19 утицати на људе у наредних неколико месеци пре него што вакцине постану широко доступне, Гејтс је рекао: "Па, нажалост, следећа четири до шест месеци могу бити најгори што се тиче епидемије".

- Ношење маски сигурно нема негативних страна, нагласио је Гејтс.

Према његовом мишљењу, барови и ресторани у већем делу САД биће затворени док улазимо у овај талас и каже да мисли да је то нажалост прикладно.

- Не желите да неко кога волите последњи премине од вируса корона - додао је он.

Гејтс сматра да би велика јавна окупљања и даље требало да буду забрањена.

Стварни повратак у нормалу, сматра он, могућ је тек након годину до годину и по дана, ако се учини све што је потребно за сузбијање заразе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)