ЗА ДВА ДАНА ПРЕКО 70 УДАРА: Руси растурају џихадисте у Сирији, Асадови јуришни одреди чисте пустињу!

Novosti online

13. 12. 2020. у 17:07

ЗА ДВА ДАНА ПРЕКО 70 УДАРА: Руси растурају џихадисте у Сирији, Асадови јуришни одреди чисте пустињу!

Фото: ЕПА

ПРЕМА неколико извора, у централном региону земље још увек трају тешки сукоби између сиријских владиних снага и терориста ИСИС-а.

Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) са седиштем у Лондону саопштила је да су се сукоби одвијали у троуглу Алепо-Хама-Рака, северно од пустиње Хомс. Регија је главно упориште ИСИС-а у централној Сирији.

Ратни авиони руских ваздухопловних снага пружају владиним снагама снажну ваздушну подршку. 12. и 13. децембра руски ратни авиони извели су више од 70 ваздушних напада на терористе ИСИС-а и њихова скровишта.

Према СОХР-у, владине трупе и руски авиони до сада су убили 15 терориста. У сукобима је животе изгубило и седам сиријских војника.

- Очекује се да ц́е број жртава још расти, јер је више бораца рањено, неки озбиљно. Постоје и непотврђени извештаји о још жртава - наводи се у извештају надзорне групе.

СОХР је документовао смрт 601 терористе ИСИС-а у централном региону од марта 2019. У истом периоду, убијено је 1.064 провладиних бораца, укључујуц́и странце Иранце, Либанце и Палестинце.

Терористи ИСИС-а појачали су своје нападе на владине снаге ове године, покушавајуц́и да прошире свој утицај у централном региону.

Владине снаге редовно спроводе операције око пустиње Хомс. Међутим, претња ИСИС-а у централном региону наставља да расте.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)