ПАДА БРОЈ ОБОЛЕЛИХ У ИТАЛИЈИ: Стање боље, али није време за ублажавање мера

Танјуг

09. 12. 2020. у 09:54

ТЕНДЕНЦИЈА пада броја новозаражених корона вирусом у Италији је приметна, али тај процес је спор и зато не треба ублажити анти-ковид мере, каже директор Одељења за превенцију Министарства здравља Италије Ђани Реза.

ПАДА БРОЈ ОБОЛЕЛИХ У ИТАЛИЈИ: Стање боље, али није време за ублажавање мера

Фото: ЕПА

Према његовим речима, два фактора на основу којих се утврђује епидемиолошка ситуација, фактор Рт и инциденца, односно проценат заражених у односу на број тестираних, нижи су у односу на претходне дане.

У последња 24 сата број новозаражених у Италији је око 14 хиљада, док је преминулих и даље много, јер су 634 особе нове жртве ковида-19.

Међу њима су и три лекара, па се укупан број лекара жртава корона вируса од почетка пандемије попео на 237.

-Према броју лекара који подлежу зарази, вратили смо се на ниво из марта месеца - рекао је председник удуржења лекарских комора Италије Филипо Анели и потврдио да још није јасно како је тако велики број жртава међу медицинским особљем упркос свим мерама заштите и предострожности.

На редовној конференцији за штампу шеф одсека за околину и здравље Високог института за здравство, доктор Гаетано Сетимо, подвукао је важност да се у кућама редовно проветравају просторије, најмање 5-до 10 минута свакога сата, да би се прочистио ваздух.

-Уколико се просторије не проветравају, наше куће могу постати фактор ризика за укућане. Јер дужи боравак више особа у истим просторијама и ваздух засићен хемијским испарењима куцних апарата и инсталација може утицати на наше здравље - рекао је Гаетано Сетимо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)