ТРАМП НЕ ОДУСТАЈЕ: Тексас Врховном суду поднео тужбу против четири савезне државе!

Тањуг

08. 12. 2020. у 20:04

АМЕРИЧКА савезна држава Тексас поднела је Врховном суду САД тужбу против држава Џорџија, Мичиген, Пенсилванија и Висконсин, називајући незаконитим измене изборних процедура које су начиниле због пандемије вируса корона, преноси Ројтерс.

ТРАМП НЕ ОДУСТАЈЕ: Тексас Врховном суду поднео тужбу против четири савезне државе!

Фото: ЕПА

Тужба, који је објавио републиканац и генерални правобранилац државе Тексас Кен Пакстон, поднета је Врховном суду, што је дозвољено за одређене парнице између држава.

Тексас, у којем су на власти републиканци, оптужио је изборне званичнике у четири државе да нису успели да обезбеде да избори путем мејла буду заштићени од превара, чиме се, како се наводи, умањује тежина гласова држава које се законито придржавају изборне структуре која је дефинисана Уставом.

Изборни званичници у овим државама тврде да нису пронашли доказе о преварама који би изменили резултат избора. Велики број Американаца гласао је путем мејла како би избегао излажење на бирачка места и ширење ковид-19.

Тексас од Врховног суда тражи да електорски гласови у четири државе, укупно 62, не буду урачунати у укупан збир гласова. Бајден је освојио 306 електорских гласова, 36 више од неопходних 270, док је Трамп освојио 232 гласа.

Држава Тексаса од Врховног суда тражи и да помери крајни рок за гласање Изборног колегијума, који треба да буде одржан 14. децембра.

Ово је најновији у низу правних напора које имају за циљ да преокрену резултате на председничким изборима у корист Доналда Трампа.

Трампова кампања и његови савезници уложили су жалбе у Џорџији, Мичигену, Пенсилванији, Висконсину и другим државама, тврдећи да је на изборима било превара, које су одбијене на суду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)