РУСКА ФЛОТА "КРУЖИ" ОКО БРИТАНИЈЕ: Лондон забринут - повећано присуство ратних бродова, стално их надгледају

Новости онлине

05. 12. 2020. у 17:50

РАТНА морнарица Велике Британије саопштила је да је последњих недеља испратила и надгледала кретање девет руских бродова у близини својих територијалних вода.

РУСКА ФЛОТА КРУЖИ ОКО БРИТАНИЈЕ: Лондон забринут - повећано присуство ратних бродова, стално их надгледају

Фото: Депоситпхотос

- Бродови Краљевске ратне морнарице прате значајно присуство Русије недалеко од вода Велике Британије. Током последње две недеље осам бродова Краљевске флоте је, током координисане операције од Ла Манша и Келтског мора до вода које се налазе у близини западне обале Шкотске, пажљиво пратило свако кретање Руса, било да се радило о подморници која је испловила на површину, разарачу, корвети, патролном броду и пратећим тегљачима и бродовима за снабдевање - наводи се у саопштењу британске морнарнице.

Истиче се да је фрегата „ХМС Нортумберленд“ пратила кретање руског противподморничког брода „Вицеадмирал Кулаков“ код западне обале Шкотске, а група од три брода британске морнарице пратила је групу руских бродова у Келтском мору. Током „координисане операције“ Британцима је помоћ пружала француска морнарица.

Британска морнарица и ваздухопловне снаге стално прате пролазак руских бродова и летове руских авиона у близини Велике Британије. Руски војници не нарушавају границе, крећу се у међународним водама и ваздушном простору. Све се завршава без инцидената, што потврђује британска страна, која стално истиче професионализам руске војске.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)