МИНУТ ЋУТАЊА, ПА ОПШТИ ХАОС: Одата пошта палим борцима у Јеревану, улицама одјекује Никол издајник! (ВИДЕО)

Новости онлине

05. 12. 2020. у 16:01

МИНУТ ЋУТАЊА, ПА ОПШТИ ХАОС: Одата пошта палим борцима у Јеревану, улицама одјекује Никол издајник! (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

У ЦЕНТРУ Јеревана одржани су протести присталица опозиције који не одустају од захтева за оставком премијера Никола Пашињана, а окупљени су најпре минутом ћутања одали пошту војницима који су страдали у сукобима у Нагорно-Карабаху.

Демонстранти, који носе заставе и транспаренте, с времена на време узвикују "Никол - издајник". Они су се упутили ка резиденцији премијера од којег траже оставку.

Представник странке „Дашнакцутјун" Гегам Манукјан је рекао да ће поднети захтев за оставком Пашињана испред њихове резиденције како би "чуо и схватио да отаџбина жели да он што пре оде".

Директор Службе за националну безбедност и лидер опозиционе странке „Отаџбина“ Артур Ванецјан наводи да је 17 опозиционих странака предложило да дужност шефа владе преузме бивши премијер Вазген Манукјан.

Ванецјан тврди да је Манукјан рекао да ће, уколико буде изабран за премијера земље, одржати ванредне парламентарне изборе на којима неће учествовати.

Протести опозиције у Јеревану почели су након што је 9. новембра усвојен споразум о потпуном прекиду ватре у Нагорно-Карабаху, који су потписали руски председник Владимир Путин, азербејџански председник Илхам Алијев и јерменски премијер Никола Пашињан.

Споразум предвиђа да стране задрже своје тренутне положаје, као и распоређивање руских мировних трупа у региону, а опозиција у Јеременији га тумачи као неосновану одлуку о капитулацији.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)