ПРВИ ИНТЕРВЈУ БАЈДЕНА И ХАРИСОВЕ ПОСЛЕ ИЗБОРА: Он поменуо оставку и болест - ево о чему се ради (ВИДЕО)

Новости онлајн

05. 12. 2020. у 11:27

ПРВИ ИНТЕРВЈУ БАЈДЕНА И ХАРИСОВЕ ПОСЛЕ ИЗБОРА: Он поменуо оставку и болест - ево о чему се ради (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

НОВОИЗАБРАНИ председник Џо Бајден испричао је необичну шалу како ће "развити неку болест" и рекао да ће "поднети оставку" ако он и изабрана потпредседница Камала Харис се не буду слагали око "моралног принципа".

Бајден је ово рекао на Си-Ен-Ен на првом интервјуу откако су проглашени победницима на председничким изборима 2020. године.

- Ми имамо заједничку филозофију владе и према њој ћемо се бавити питањима с којима се суочавамо - објаснио је бивши потпредседник.

- Кад се до сада не слажемо, било је то као кад смо се Барак и ја слагали, приватно ће она рећи "Мислим да би требало да урадимо а, б, ц и д", а ја ћу рећи "ово ми се свиђа а ово ми се не свиђа" и у реду је - преноси Дејли мејл.

- Али као што сам рекао Бараку, ако дођем до нечега где постоји велико неслагање које смо засновали на моралном принципу, рећи ћу да сам болестан и рећи да морам да дам оставку.

Харис је само благо климнула главом док је Биден хвалио њен рад у обавештајном одбору.

- И опширно смо расправљали о нашим погледима на спољну политику, унутрашњу политику и обавештајне податке - рекао је.

- Сјајна ствар је што она има прошлост у Сенату и обавештајне податке о обавештајном одбору.

- Она има искуства у Сенату о читавом низу ствари које ће бити битне за оно што морамо учинити. Али толико тога ће бити пристиглог и питање је ко шта шта узима - каже Бајден.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)